Wiet in een mok

  • 0,3 gram van je lekkerste wiet
  • 6 el zelfrijzend bakmeel
  • 2 el suiker
  • snufje zout
  • 6 el melk
  • 1 tl vanille extract
  • 2 el olie

1. Brokkel je wiet en leg deze in een klein steelpannetje. Doe hier 2 eetlepels melk in, 1 eetlepel olie en je wiet. Verwarm dit, niet laten koken, blijf dit 3 minuten door roeren. Laat dit vervolgens afkoelen. Gooi het door een zeef zodat je de wiet overhoud. Deze kun je weggooien of hergebruiken.

2. Doe alle ingrediënten in je mok en roer ze goed door elkaar

3. Als je het lastig vindt om ook de bodem goed mee te roeren, kun je eventueel in een apart schaaltje alles door elkaar mengen. Dan giet je gewoon het beslagje in je mok.

4. Zet de mok 140 seconden (2 minuten en 20 seconden) in de magnetron op vol vermogen.

Bij mij is dat 800 Watt. Het kan per magnetron verschillen hoeveel tijd er nodig is. Door met een prikker in je cake te prikken kijk je of hij gaar is, als de prikker er droog en schoon uitkomt is hij goed.

Show Buttons
Hide Buttons