Wietolie

  • 6 gram van je lekkerste wiet
  • 2 kopjes olijf, cocos of andere olie

Bekijk hier hoe je wietolie kunt maken:

1. Verwarm de oven tot 250 ° F | 120 ° C.

2. Verspreid wiet in een gelijkmatige laag over een bakplaat.

3. Bak je wiet , zorg ervoor dat de oven niet boven de 120 ° C uitkomt.

4. Bak ongeveer 35-40 minuten, haal het dan uit de oven en laat het afkoelen, voordat je het in poeder gaat malen.

5. Deze gedecarboxyleerde wiet zal tot 2 maanden in een luchtdichte container op een koele, donkere plaats bewaard kunnen worden.

6. Verhit de olie in een middelgrote pan op middelhoog niveau.

7. Voeg de gedecarboxyleerde wiet toe en verhit deze ongeveer 45 minuten lang en niet boven de 93 ° C uitkomen.

8. Haal het van het vuur en laat het 10 minuten ongestoord staan.

9. Haal het geheel door een fijne zeef boven een kom. Druk voorzichtig met een lepel om zoveel mogelijk olie te verkrijgen.

Show Buttons
Hide Buttons